Socken/stad: Skön

Det är en 25 år sen. Min fosterdotter var här ute på kyrkogården och lekte. Så hittade hon på en grav kopparslantar, som hon tog upp. En äldre kvinna, som såg det där, sade åt henne, att hon skulle lägga slantarna tillbaka, som hon också gjorde. Men tösen fick en så förfärlig tandvärk, att hon trodde huvudet skulle gå sönder. Si, di där slantarna var ditlagda av någon, som ville bli fri sin tandvärk, och då flickan tog i dem, fick hon värken, och hon blev inte bra, förrän vi sökte en klok gumma som lagade henne.

Ur Hammarstedtska arkivet. Nm: Botemedel VI.